Mout Master
Bij mijn zoektocht naar een Turks brood was ik in Waregem verzeild geraakt en plots moest ik denken aan de nota van De Meester in mijn inbox. Het is immers een boogscheut (dat is toch wel een serieuze boogscheut van +15 km) van Waregem naar Lendelede.
Na een hartelijke ontvangst door meersterbrouwer Dirk, kreeg ik echter te horen dat ik een beetje op het verkeerde moment in de brouwerij terecht was gekomen. De voorraden bier waren aan de lage kant en heel wat bieren moesten de komende weken nog op fles getrokken worden. Maar deze ontgoocheling wist Dirk al snel om te buigen met verschillende primeurtjes.
Zo kon ik als eerste de Chocolate Master kopen. (Sorry Willem, van drankencentrale Maes :D )
Hierna wou Dirk me ook nog iets gloednieuw leren kennen, de American Master.
Dit bier zat nog in de vergistingstank, maar ik kan je al verklappen dat de smaken van rood fruit al goed aanwezig zijn in het bier. Om het bier klaar te hebben moeten er nog enkele toetsen van Bourbon toegevoegd worden volgens de meesterbrouwer.
Het bier is fluweelzacht, heeft toetsen van rozijnen en rode bessen. Maar de rode vruchtensmaak vult de smaak van het bier goed aan en overheerst niet. De afdronk blijft ook lang hangen, wat dit een echt genietertje zal maken. Ik kan alvast niet wachten op het eindresultaat.
De smaken zouden tot stand komen door een samenstelling van mouten.
Met 10% alcohol is het geen light bier en de zachte smaak maakt dat het wel makkelijk naar binnen loopt. Daarom ben ik wel blij dat de afdronk lang in de keel blijft hangen, wat mij afremt om snel te drinken.
Voor het etiket blijven ze vasthouden aan het huidige gamma. Alhoewel dat er nu wel wat humor aan verbonden is .
Last but not least!!!!!
Binnenkort kan iedereen thuis een perfect afgetapt biertje van De Meester krijgen. Hoe dit allemaal nog in zijn werk zal gaan kan je de komende tijd hier en op de site van De Meester wel terugvinden. Je zal vaatjes van 10 l kunnen bestellen met je favoriete bier. Zo kan je telkens een perfect getapt biertje van De Meester nuttigen.
Met dank aan Dirk De Meester.
Cheers -TL-